fbpx

Vähintä, mitä voimme tehdä, on antaa ihmisille vaihtoehtoja ja antaa heidän itse päättää haluavatko he juoda IPA:a, pilsneriä tai vaikkapa tynnyrissä kypsytettyä, habanerolla maustettua oatmeal stoutia.” – Bence, Mallaskellarin perustaja

Käsintehdyssä oluessa on taustalla suurempi ajatus: oluiden monipuolisuus ja makukirjo, josta jokainen voi löytää omaan makuunsa sopivan oluen.

Unkarilainen panimomestari Bence Czura kyllästyi työhönsä budapestilaisella pienpanimolla; pitkät päivät ja palkanmaksu tökkivät. Muutama vuosi aiemmin hän oli ollut Erasmus-vaihdossa Oulussa ja tykästyi kaupunkiin. Opiskelukaverille soitetun puhelun jälkeen työpaikka sekä muutto Ouluun järjestyivät saman tien. Unkariin ei ollut kovasti ikävä, mutta yksi asia häntä harmitti Suomessa ja Oulussa jonkin aikaa asuttuaan: olutkulttuuri oli paljon  yksipuolisempaa kuin Budapestissa. Erikoisempia oluita oli kohtuullisen vaikeaa löytää baareista,  sillä suuret panimot hallitsevat paikallisten baarien hanoja. Maailmalla on useita itsenäisiä viinintuottajia ja tislaamoita, mutta panimoalaa hallitsee kourallinen suurpanimoita keskittyen lähinnä yhteen oluttyyppiin.

Bence sai mahdollisuuden vaikuttaa asiaan ja päätti yhdessä oululaisten työkavereidensa kanssa perustaa asiaan vihkiytyneen pubin, Mallaskellarin.

Hanatuotteet vaihtuvat käytännössä päivittäin, samoin pullo- ja tölkkituotteet. Mallaskellarin motto, “We have the beers that others don’t” saattaa vaikuttaa ensin hieman aggressiiviselta, mutta lausahduksella halutaan korostaa pubin valikoiman laajuutta. Oulussa on muutamia hyviä olutpubeja, joilla on iso ja vaihtuva valikoima erikoisoluita hanassa. Hyviä oluita on kuitenkin niin paljon enemmän! Me haluamme antaa mahdollisuuden myös niille, joita muut eivät ole vielä kelpuuttaneet.

Mallaskellarin tarkoitus ei ole kuitenkaan myydä ainoastaan muiden valmistamia oluita. Myös Bencen omien reseptien mukaan valmistettuja oluita tulee valikoimaan säännöllisesti.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi käsityöläisoluiden pariin Mallaskellariin!